Sposoby na prowadzenie aktywnego trybu życia w dużym mieście.
Aby zrozumieć, czym jest wino, wypada rozróżnić skład jego elementów, gdy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się w zasadzie z wody oraz cukrów, a także z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, które są obowiązkowe za nieodwołalny skład wina. Fermentacja procentowa przekształca gigantyczną część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, ale zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają przeświadczony zakres degustacji wina, tak jak i obecność garbników, które odnajdują się w skórce winogron i wolno je uważać za normalny konserwant, jaki pozwala winom starzeć się znacznie więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do grzech w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), środków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Otwórz link
2. Zobacz teraz
3. Kliknij dla szczegółów
4. Przeglądaj
5. Przeczytaj to Sztuka wykonywania origami i innych form składania papieru.